coś dla wszystkich łasuchów:)
Cynamonowe koperty z ananasem
1 opakowanie ciasta francuskiego
puszka plastrów ananasa w zalewie
gruby cukier
cynamon
do posmarowania: białko
Piekarnik nagrzewamy do 190 st C.
Ciasto rozwijamy i kroimy na kwadraty.
Ananasa odsączamy z zalewy, plastry przekrajamy na pół. Na każdym kwadracie układamy 2 połówki ananasa i dokładnie zlepiamy brzegi. Wierzch każdego ciastka smarujemy białkiem, posypujemy cukrem i cynamonem.
Wstawiamy do piekarnika na 15-20 minut.
Smacznego!
1 opakowanie ciasta francuskiego
puszka plastrów ananasa w zalewie
gruby cukier
cynamon
do posmarowania: białko
Piekarnik nagrzewamy do 190 st C.
Ciasto rozwijamy i kroimy na kwadraty.
Ananasa odsączamy z zalewy, plastry przekrajamy na pół. Na każdym kwadracie układamy 2 połówki ananasa i dokładnie zlepiamy brzegi. Wierzch każdego ciastka smarujemy białkiem, posypujemy cukrem i cynamonem.
Wstawiamy do piekarnika na 15-20 minut.
Smacznego!
a przepis stąd: whiteplate
motylek na wymiankę:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
bardzo dziękuję za każdy komentarz:)